Kandidatët tanë për raundin e 2-të në Bashki

Emmanuel Mayer

  • Lindur në 1967

  • Specialist IT i EPFL

  • Këshilltar komunal, Kryetar i komitetit të menaxhimit

  • Anëtar i Greenpeace

I instaluar në Crissier që nga viti 2005, u përfshiva në jetën politike lokale, si këshilltar komunal PS, pastaj, si anëtar dhe që nga viti 2016, president i Komisionit të Menaxhimit. Një anëtar prej një kohe të gjatë i Partisë Socialiste, unë jam një kandidat për Bashkinë, sepse unë dua që Crissier të bëhet një model në tranzicionin e klimës ndërsa siguron shërbime sociale cilësore për banorët e saj:

  • Crissier ishte një komunë pioniere në menaxhimin e energjisë njëzet vjet më parë, ndër zonat e para frëngjishtfolëse që mori certifikatën Cité de l'énergie. Që atëherë, Komuna ra në gjumë dhe ishte e kënaqur me përmirësimin e përditshëm, pa ndonjë ambicie të vërtetë. Për shembull: fondi për energji të rinovueshme nuk plotëson më kërkesën aktuale dhe shumë ndërtesa në Komunë janë “sita” të energjisë. Timeshtë koha për të filluar një plan real të klimës për Bashkinë, me një objektiv sasior të zvogëlimit të gjurmës së karbonit dhe planifikimin për rinovimet e ndërtesave të vjetra të komunës. Alsoshtë gjithashtu koha për të kufizuar trafikun në Komunë, përmes zonave 30 km / orë dhe promovimit të planeve të lëvizshmërisë për kompanitë.
  • Crissier ka përjetuar zhvillim të përshpejtuar për disa vjet. Këto projekte të reja nuk duhet të çojnë në rënie të nivelit të shërbimeve të ofruara për popullatën. Komisioni i Menaxhimit ka luftuar gjatë viteve të fundit që Komuna të adaptojë forcën e saj të punës për të ndjekur këtë zhvillim. Timeshtë koha të kalojmë në një politikë më ambicioze në mënyrë që të arrijmë prapambetjen aktuale në aktivitetet para dhe jashtëshkollore dhe të mbajmë shërbimet në sektorë të tjerë.

Përvoja ime në komitetin e menaxhimit, e cila më lejoi të kisha njohuri të forta dhe të dobëta të Komunës, dhe aftësitë e mia profesionale në menaxhimin e projektit janë pasuri që unë dua t'i vendos në shërbim të banorëve të Crissier.

Wembo Jah Olela

  • Lindur në 1957

  • Edukator Social, Drejtor i Apems

  • Këshilltar komunal, komiteti i apelimit të taksave

Crissier është një zonë e qetë dhe shumë dinamike përreth kryeqytetit Vaudois. Në mes të qytetit, në mes të fshatit, Crissier dinamika po ndryshon dhe ndryshimet janë të dukshme pak më shumë çdo vit që nga viti 2003, vit në të cilin unë u vendosa në majë të fshatit me familjen time. I joshur nga bukuria e saj si dhe nga civilizimi i popullsisë së saj, unë vendosa sot të investoj më shumë në jetën komunale duke kandiduar si një kandidat për Bashkinë për të mbrojtur interesin lokal dhe për të kontribuar në mirëqenien e banorëve të saj.  

Në të kaluarën, unë kam pasur fatin dhe kënaqësinë të punoj me fëmijë dhe si rezultat, kam punuar me shumë prindër, si dhe familjet e njerëzve që jetojnë në një shtëpi për të moshuarit. Nën udhëheqjen time dhe me mbështetjen e institucionit për të cilin kam punuar, unë kam qenë në gjendje të kryej ndërveprime midis fëmijëve, të moshuarve dhe banorëve të caktuar të lagjes të cilët morën pjesë në aktivitete të caktuara ndërmjet brezave.

Nëse zgjidhem, do të doja t'i vendosja aftësitë e mia në dikasterin e fushës shoqërore, në mënyrë që të drejtoj një politikë që merr parasysh nevojat e familjes dhe të popullsisë në kuptimin e gjerë të termit.

Shtë e qartë se duke përfaqësuar partinë socialiste në grupin RESOC, unë do të vendos një politikë të brendshme konsultimesh për të gjitha projektet ose veprimet që do të kryhen nga ekzekutivi.

Unë gjithashtu do të dëgjoj popullatën për propozime konstruktive dhe dinamike.

Përfshirja është një akt i rëndësishëm për mua. Kjo ju lejon të merrni pjesë në zhvillimin e qytetit tim dhe mjedisit të tij.

Motoja ime personale: Drejtësia shoqërore kalon përmes dinjitetit të qenieve si dhe respektit për mjedisin. Le të gjejmë ekuilibrin; le të sigurohemi që njëra të mos dominojë tjetrën.